АНОНС — СБУ хочуть позбавити функції “кришування” корупції

У четвер 26 квітня об 11.00 в Українському кризовому медіа-центрі (Київ, вул. Хрещатик 2) пройде прес-брифінг щодо позбавлення СБУ непритаманної їй функції — боротьби з економічною злочинністю.

Мова йде про позбавлення СБУ функцій контррозвідувальної діяльності в сфері економіки, а також боротьби з корупцією. Ключовою вимогою західних партнерів та НАТО є концентрування СБУ саме на боротьбі з тероризмом та контррозвідці для захисту суверенітету.

Відповідні правки до законопроекту Президента “Про національну безпеку України” були розроблені за участі громадськості та подані Головою Комітету ВР України у закордонних справах, народним депутатом Ганною Гопко.

Спікери:

  • Ганна Гопко — народний депутат України, голова комітету ВР України у закордонних справах
  • Томаш Фіала — президент Європейської Бізнес Асоціації
  • Віталій Шабунін — голова правління Центру протидії корупції

Нагадаємо, що на початку квітня парламент ухвалив проект закону №8068 “Про національну безпеку України” у першому читанні і невдовзі голосуватиме за нього у другому читанні.

Варто нагадати, що кількість працівників Служби безпеки України в рази перевищує кількість працівників найкращих спецслужб світу. Для порівняння: кількість працівників СБУ складає 31 тис. осіб, а загальна кількість працівників усіх спецслужб Великобританії (МI5 — внутрішня розвідка, МI6 — зовнішня розвідка та NCA — національне агентство по боротьбі з організованою злочинністю) складає близько 11 тис. осіб.

Важливо, що міжнародні експерти та бізнес неодноразово звинувачували СБУ у тиску на компанії і заявляли, що це є однією з ключових перешкод для залучення інвестицій в Україну.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Фінкомітет Ради погодив псевдореформу БЕБ “імені Татарова”. Її не погодили міжнародні партнери, але погодив Зеленський
Верховна Рада зібралася підтримати “татарівську” версію “реформи” БЕБ. Псевдореформу, яка не відповідає вимогам міжнародних партнерів, хочуть підтримати на комітеті вже сьогодні
Без повноцінної переатестації: Кабмін погодив модель Татарова щодо збереження контролю над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності