АНОНС – протести #Ви_Уху_Їли?

Запрошуємо журналістів 10 вересня о 12:00 на першу із серії протестних акцій #Ви_Уху_Їв?!.

Мета протестів – звільнення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і Генерального прокурора України Віктора Шокіна, та притягнення їх до відповідальності через бездіяльність та професійну непридатність.

Завтра  активісти ВГО “Автомайдан” та інших громадських організацій під гаслами Аваков_Ти_Уху_Їв?! привезуть під стіни МВС (вул. Богомольця, 10) казан та рибні голови, щоб символічно приготувати, вочевидь улюблену страву міністра – уху!

Акція під МВС – перша із серії запланованих публічних протестів, викликаних діяльністю відомства Арсена Авакова, що активно арештовує патріотів та активістів, але в той же час дозволяє втекти з-під домашнього арешту Таввукум Рагімову, Садовнику та іншим фігурантам злочинного угрупування, що займалося.

Перед акціє під МВС, о 12.00 активісти проведуть прес-брифінг, в якому візьмуть участь:

  • Віталій Шабунін, Центр протидії корупції;
  • Максим Маньковский, Громадська рада при Міністерстві юстиції України з питань люстрації;
  • Ігор Луценко, Народний депутат України

Активісти просять приєднатися до збору підписів під електронною петицією до Президента України з вимогою звільнення Арсена Авакова:  https://petition.president.gov.ua/petition/5263  та Віктора Шокіна Після варіння ухи та брифінгу колонна активістів Автомайдану вирушить до Одеси, де в пятницю, 11 вересня, відбудеться суд за апеляцією адвоката Евгена Резвушкіна про зміну запобіжного заходу.

Нагадаємо, 8 вересня, Приморський суд міста Одеса обрав запобіжний захід для голови одеського осередку ВГО Автомайдан в вигляді тримання під вартою. За тиждень до цього Євген, разом з іншими активістами, показали, як живе Сергій Ківалов, який незаконно перекрив доступ до моря та привласнив будинок прийомів Міжнародного гуманітарного університету, використовуючи його як власний дім.

Автомайданівці зі всієї України вирушать колонами до очільника області Міхаела Саакашвілі, який, після проникнення в будинок Ківалова активістів, грав на його кортах в теніс, та запитають у губернатора, чи дійсно закон один для всіх?

Наступний захід запланований під стінами Генеральної прокуратури України в Києві, де до сих пір не заведено кримінальних справ проти людей, які обкрадали Україну мільйонами, на зразок Сергія Ківалова, але активно арештовують тих, хто намагається протистояти розкраданню та знищенню країни.

Контактна особа: Катерина Бутко, 093 253 62 63, automaidanoffice@gmail.com

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності