АНОНС — Недостовірне декларування на 50 млн грн: суд визначить порядок дослідження доказів у справі Труханова

У п’ятницю 19 липня у Приморському суді Одеси розпочнеться розгляд справи по суті за обвинуваченням одеського міського голови Геннадія Труханова у внесенні завідомо неправдивих відомостей до декларації. Суд має визначити порядок дослідження доказів.

Початок засідання — 11:00. Головуючий суддя — Дерус А. С. Адреса суду — м. Одеса, Балківська, 33.

Труханова обвинувачують у внесенні до декларацій за 2015 і 2016 роки неправдивої інформації про майно. Різниця з достовірною вартістю майна склала 32 млн грн і 18 млн грн відповідно. 

У декларації мера Одеси за ці роки не відображено численні об’єкти власності цивільної дружини Труханова Тетяни Колтунової. Це і квартира в Одесі у 234,5 квадратного метра, дача у 560,6 квадратного метра, елінг площею 228,8 квадратів (місце для зберігання та ремонту суден), два паркомісця, нежитлове приміщення у 271 квадратний метр.

Також серед незадекларованого майна немаловартісні автомобілі Toyota RAV4 і Mercedes ML350 CDI4 Matic, частки у чотирьох компаніях і доходи колишньої дружини.

Відомо, що Труханов перебував в офіційному шлюбі з Колтуновою від 1985 по 1997 рік. Проте у 2015-2016 вони мали спільний побут і взаємні права та обов’язки.

Детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування у листопаді 2017 року, а 11 березня 2019 Труханову повідомили про підозру. 

У разі доведення вини одеському меру може загрожувати покарання до 2 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади .

Нагадаємо, 9 липня Малиновський районний суд Одеси повністю виправдав Труханова і низку його спільників у справі про заволодіння 92 млн грн під час закупівлю міськрадою будівель заводу “Краян”.

На думку суддів, більшість найважливіших доказів зібрані детективами з порушенням законодавства, тому є недопустимими. Проте насправді судді сумнівно відкинули докази через   формальності , не розглядаючи докази по суті.

Доступний аналіз рішення суддів від Центру протидії корупції можна прочитати за посиланням: https://www.pravda.com.ua/articles/2019/07/10/7220543/

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності