АНОНС — Коридор з фото Революції Гідності. Активісти нагадають членам Вищої ради правосуддя, чому потрібно звільнити ініціатора розгону Майдану

У вівторок 10 грудня Вища рада правосуддя (ВРП) знову розгляне скаргу одіозного судді Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова на рішення Дисциплінарної палати ВРП про його звільнення. Аблова або остаточно звільнять, або залишать на посаді. Примітно, що рішення ВРП ухвалюватиме у річницю розгону активістів на Майдані 2013 року, яку ініціював сам Аблов.

Початок акції: 9:30. Початок засідання ВРП: 10:00. Адреса: вул. Студентська 12а.

Минуле засідання ВРП відбулося в не менш важливий день — 21 листопада, тобто у шосту річницю початку Євромайдану. Тоді члени Вищої ради правосуддя відмовилися ухвалювати рішення. 

Цього разу до будівлі ВРП прийдуть громадські активісти з вимогою звільнити сумнозвісного суддю, який попри численні зловживання і замовні рішення залишається на посаді. 

Під час акції відбудеться брифінг, у якому візьмуть участь :

  • Роман Маселко, активіст ВГО “Автомайдан” та адвокат родин Героїв небесної сотні; 
  • Галина Чижик, експертка Центру Протидії Корупції;
  • Степан Берко, адвокаційний менеджер Фундації DEJURE;

Серед зашкварів Аблова: він унеможливив розслідування справи “рюкзаків Авакова” на 14 млн грн. Також суддя фігурує на плівках, записаних НАБУ в кабінеті голови ОАСК Павла Вовка.

Але символічно те, що у грудні 2013 року Аблов зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів на Майдані, бо вони “заважають гуляти Хрещатиком”. Розгін відбувся саме вночі 10 грудня. 

Тому активісти й прийдуть під ВРП зі світлинами з Революції Гідності, бо залишити Аблова на посаді у цей день буде неповагою до учасників Євромайдану. 

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
ВККС може рекомендувати призначити суддею працівницю ВККС Оксану Мусієнко, яка мала доступ до відповідей на тестування на посаду судді
Після тиску громадських організацій Рада відмовилась послаблювати контроль громадськості над відбором суддів
“Я не корупціонер. У мене квартира в кінці Троєщини”: ВРП надала згоду на утримання під вартою чотирьох суддів апеляції

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності