АНОНС — Комітет у закордонних справах заслухає Генпрокуратуру щодо зняття санкцій з Клюєва

У середу 28 лютого о 15.00 комітет Верховної Ради у закордонних справах обговорить (без)діяльність правоохоронних органів, які мали надати докази ЄС для продовження міжнародних санкцій відносно корупціонерів часів Януковича.

Зокрема депутати розглянуть ситуацію, що привела до зняття санкцій з Сергія Клюєва — колишнього депутата Партії Регіонів, брата Андрія Клюєва — близького та давнього помічника Віктора Януковича, а також друга кума Путіна Медведчука. Санкції на нього були накладені в 2014 році та уточнені в 2015 році.

Брати Сергій та Андрій Клюєви підозрюються  у заволодінні АТ “Завод Напівпровідників”, а також привласненні 370 мільйонів державних коштів та 1000 га земель. Крім того компанії Клюєвих досі винні державним банкам щонайменше 15 млрд гривень.

Нагадаємо, що 21 лютого Європейський Суд Справедливості скасував санкції проти народного депутата Сергія Клюєва. Це означає, що 6 березня ЄС не подовжить санкції проти екс-соратника Януковича. Основною причиною такого рішення суду стали обгрунтовані сумніви щодо “адекватності доказів”, які Україна передавала Євросоюзу.

Це вже восьмий соратник Януковича, якого виключили із санкційного списку ЄС. Причиною цього є бездіяльність Генеральної прокуратури України та її керівників.

Адреса засідання — вул. Садова 3а, кім. 833. Акредитація журналістів за телефоном: 044 255 28 32 або 044 255 35 87

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності