АНОНС — Антикорсуд вирішить, чи брати під варту “слугу народу” Юрченка

У Вищому антикорупційному суді відбудеться засідання з обрання запобіжного заходу народному депутату від “Слуги народу” Олександру Юрченку, якого Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює в отриманні хабара за внесення змін до законодавства. 

Початок засідання: п’ятниця, 18 вересня о 13:00.

Слідча суддя: Ольга Саландяк.

Адреса: вул. Хрещатик, 42А

Юрченку вручили підозру у четвер, 17 вересня. НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситимуть для нього тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн грн. 

НАБУ і САП вважають Юрченка причетним до схеми із “платного” просування змін до законодавства в інтересах певних осіб. Його було викрито за допомогою спецоперації, під час якої працював детектив НАБУ під прикриттям. Він імітував представника компанії із переробки відходів, якій для вигідної роботи в Україні треба зміни до закону.

Тільки генеральний прокурор може підписати підозру народному депутату. Спочатку Ірина Венедіктова не хотіла цього робити, заявляючи про недостатність підстав. Це викликало резонанс у суспільстві і широкий розголос. Тож через кілька днів вона підписала підозру. 

До речі, Антикорсуд вже відправив під варту посередника, який, за даними слідства, допомагав Юрченку організувати схему — Івана Фіщенка. Йому також призначили заставу як альтернативу, яку він вже сплатив і вийшов із СІЗО. 

Нагадаємо, що аналогічну спецоперацію із виявлення схеми із “платними” законопроєктами НАБУ проводило щодо колишнього депутата “Блоку Петра Порошенка” Борислава Розенблата. Тоді агент “Катерина” імітувала представницю фірми, яка хотіла видобувати бурштин в Україні, а нардепи Розенблат і Поляков просили за відповідні законодавчі рішення хабарі.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності