АНОНС – Активісти принесуть Президенту “криваві тушки-іванюшки” від Юри Єнакієвського, з якого ЄС зняли санкції

У понеділок о 10.00 активісти проведуть під Адміністрацію Президента (вул. Лютеранська) акцію протесту, під час якої передадуть президенту Петру Порошенку подяку у вигляді кривавих тушок від основного постачальника “тітушок” на Майдан – Юри Іванющенка.

Сьогодні, 3 березня Європейський Cоюз зняв санкції з Юрія Іванющенка, близького соратника Януковича, який під час Революції гідності був основним постачальником та фінансистом “тітушок”, які калічили та вбивали активістів.

Антикорупціонери віддячать Порошенку гнилими кривавими тушками за те, що з Іванющенка зняли санкції і не конфіскували мільйони арештованих за кордоном грошей на його рахунках.

Разом із поплічниками з банди Януковича Юра “Єнакієвський “потрапив у санкційні списки європейців, утім, три українських генеральних прокурори за три роки слідства не змогли довести злочини Іванющенка.

Через відсутність кримінальних проваджень по корупційних злочинах Євросоюз зняв з Іванющенка санкції – йдеться у офіційному повідомленні ЄС.

Напередодні акції відбудеться брифінг:

  • Дар’ї Каленюк з Центру протидії корупції
  • Олексій Гриценко з Автомайдану
  • Андрій Слюсар, керівник проекту боротьби з топ корупцією Трансперенсі Інтернешенл Україна
  • народні депутати та громадські діячі

Роль Юри Єнакієвського під час Майдану взагалі не була предметом розслідувань ГПУ. Єдині дві кримінальні справи, які злили прокурори, були порушені за заявами Центру протидії корупції.

Зокрема, у справі по незаконному збагаченню стосовно 72 мільйонів швейцарських франків, які виявили на його рахунках, Іванющенку оголошено підозру. З моменту винесення підозри слідчі дії ГПУ майже не проводилося, обвинувальний акт так і не було підготовлено і адвокати звернулися до суду з вимогу закрити провадження щодо Іванющенка.

27 січня 2016 року суд зобов’язав прокурора закрити справу, така ухвала оскарженню не підлягає. Проте ГПУ почала її навмисно та оскаржувати під надуманими приводами, і в результаті 16 лютого 2017 року Верховний суд остаточно відмовив ГПУ в спробі скасувати рішення суду.

Єдине, що відділяло Іванющенка від статусу “чесного бізнесмена”, – це санкції ЄС, які за відсутності кримінальних проваджень щодо нього в Україні, сьогодні були зняті.

Для більш детальної інформації: Олександра Устінова, 067 550 15 70, Тата Пеклун 067 622 7112

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності