АНОНС — Адвокати проти ВАКС: в апеляції вчергове спробують почати справу Труханова, яку затягують захисники обвинувачених

У п’ятницю 28 лютого в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відбудеться засідання у справі щодо розкрадання одеським мером Геннадієм Трухановим зі спільниками 92 млн грн під час закупівлі міськрадою будівель колишнього заводу “Краян”.

Протягом минулих двох засідань суд так і не почав розгляд апеляції. Спочатку не з’явилися двоє адвокатів. Хоч вони і не надали необхідних аргументів щодо своєї відсутності, суд відклав слухання.

Другого разу одна із обвинувачених, оцінювачка майна Галина Богданова (оцінила розвалені будівлі “Краяну” у 40 разів дорожче від їхньої попередньої вартості), раптово відмовилася від трьох своїх адвокатів. Вона також не пояснила обґрунтовану причину. Тепер вона шукає нових адвокатів, яким, вірогідно, знадобиться час на ознайомлення з матеріалами.

Варто відзначити хамську поведінку адвоката одного з обвинувачених — Сергія Лисенка. Він перебивав суддів, хамовито розмовляв з ними, робив їм різноманітні зауваження і закидав порушення.

Нагадаємо, у липні Малиновський районний суд Одеси повністю виправдав Геннадія Труханова і його спільників. Суд визнав майже усі докази Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) недопустимими.

Попри надмірну швидкість, з якою суд першої інстанції розглядав справу Труханова, апеляція Одеської області не встигла розглянути справу, бо почав свою роботу ВАКС. Тепер прокурори САП просять Апеляційну палату скасувати вирок і направити справу до першої інстанції Антикорсуду на новий розгляд.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності