Адвокат Нелі Штепи, соціаліст та помічник депутата Іванісова: хто обиратиме голову АРМА

Сьогодні, 12 березня, Комітет Ради з питань антикорупційної політики визначився з членами комісії, яка обиратиме голову Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Ними стали заздалегідь узгоджені  кандидати Захар Пасєчко, Руслан Секела та Олександр Шадрін, за яких синхронно проголосували деякі “Слуги народу” та ОПЗЖ. 

Так, за Пасєчка та Шадріна проголосувало 9 депутатів: Іван Шинкаренко (Слуга народу), Олександр Ткаченко (Слуга народу), Валерій Стернійчук (Слуга народу), Антон Поляков (позафракційний), Роман Іванісов (позафракційний), Олена Мошенець (Слуга народу), Володимир Кабаченко (Батьківщина), Анатолій Бурміч (ОПЗЖ), Антоніна Славицька (ОПЗЖ). 

За Секела проголосувало 8 депутатів: Шинкаренко, Ткаченко, Стернійчук, Поляков, Іванісов, Кабаченко, Славицька, Бурміч.

Іванісов, зокрема, проголосував за свого помічника.

Чим відомі ті, хто обиратиме голову АРМА. 

Пасєчко Захар Васильович

Пасєчко – помічник народного депутата Романа Іванісова, який збрехав про свою освіту та має погашену судимість за згвалтування. У листопаді 2019 року був виключених з партії “Слуга народу”. 

Ще як кандидат у члени комісії, яка обиратиме голову АРМА, на засіданні Антикорупційного комітету Пасєчко не зміг відповісти на питання щодо роботи, функцій та повноважень цього органу.

За словами  Пасєчка, останні 5 років він працював адвокатом у ТОВ “Коб-Інвест”. Ця фірма є фігурантом  кримінального провадження за формування податкового кредиту (несплата податку на додану вартість) впродовж 2016-2017 рр. Відповідно до даних аналітичної системи YouControl,  Захар Пасєчко від 2009 до 2016 року обіймав посаду директора даного товариства.  

У період від 2016 року до 2019 бенефіціарними власниками ТОВ “Коб-Інвест” були Юркевич Анатолій Іванович та Юркевич Ольга Федорівна, які є власниками групи Milkiland. 

Згідно з даними Фонду гарантування вкладів Анатолій Юркевич був фактичним контролером Українського професійного банку, який визнали неплатоспроможним у травні 2015 року і з якого вивовидили кошти через пов’язані компанії навіть після визнання  неплатоспроможним. 

Окрім того, фірма з групи Milkiland, за рішенням суду була передана в управління АРМА в  рамках кримінальної справи за за ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великих розмірах).  

Тому Захар Пасєчко має конфлікт інтересів як член комісії з відбору голови АРМА, оскільки активи його клієнта наразі перебувають в управлінні цього держоргану. 

Дружина Захара Пасєчка, Пасєчко Тетяна  у соціальній мережі вказала що працює у Мілкіленді Анатолія Юркевича. 

Секела Руслан Михайлович

Секела Руслан є директором ТОВ “СОФТ СОЛЮШЕН ЛТД”, шо має податкову заборгованість у 58 тис. грн. а також фігурувала у кримінальній справі

Також Секела працював з різними політичними силами. Починав у технологічних проектах, які запускала влада Леоніда Кучми проти опозиціонерів “Народний рух за єдність”, “ОУН в Україні”. 

2011 року Секела став співголовою Всеукраїнської громадської організації “Громадянський рух “Вперед” Наталії Королевської. 2012 – брав участь у парламентських виборах на Чернігівщині, але програв Олегу Ляшку.  У 2014 році висувався до Київської Міської Ради як єдиний кандидат від Петра Порошенка та партії Удар.  У 2017 – очолював київську організацію соціалістичної партії.

Шадрін Олександр Сергійович

Олександр Шадрін був адвокатом ексмера Слов’янська Нелі Штепи, ексдепутатки Надії Савченко, Владислава Мангера у справі Катерини Гандзюк, Василя Ганиша (ексдепутата Верховної Ради АРК, засудженого за державну зраду),   одного з  “Харківських Терористів” Башликова та адвокатом екслідерки харківських комуністів Алли Александровської.

Від 2018 року став членом адвокатського об’єднання “Баррістерс”, директором якого є Олексій Шевчук, що захищає фігурантів НАБУ. 

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності